Sony Xperia Serisini Durduracağını Açıkladı!

Sony şirketinden açıklama yapılan radikal kararda birçok kullanıcısını üzecek bir açıklama geldi. Sony artık fiyat/performans modeli olan Xperia serisini durduracağını açıkladı. Üretime sadece amiral gemilerinden devam edeceğini söyleyen Sony aslında Xperia serisinin tamamını değil sadece şu modelleri durduracakmış.

İşte üretimini durduracağı modeller; Xperia X ve Xperia X Compact bu cihazların üretimi artık yok. Garanti konusunda bu telefonları önceden alan kullanıcılar için bir desteği olacak mı bu konu hakkında bir açıklamaları olmadı. Ama kullanıcılarının memnuniyetine önem veren bir şirket olan Sony bu konuda gerekeni yapacaktır diye düşünüyoruz.

Tüm odak noktasını amiral gemilerine yönlendirme kararı alan Sony, Xperia adı altında yıl sonundan önce bu kategoriye en az iki yeni telefon geleceğini söyledi. Akıllı telefonların ve Sony’nin tasarım becerisinin trendi göz önüne alındığında, bu cihazların nasıl geleceği merak konusu oldu.

Sony’nin her akıllı telefonunda olduğu gibi bu telefonların da en çok merak edilen konusu yazılımları olacak.Sony’nin yeni amiral gemisini Eylül ayında IFA’da duyurması bekleniyor. Konsol oyunculuğunda elinde bulundurduğu galibiyeti telefon alanında da sağlamaya çalışan Sony, bu radikal kararının ardından nasıl sonuçlar alacak, hep beraber göreceğiz.

Sony’nin amiral gemisi olarak gözüken Xperia Z sınıfı telefonlara ek olarak yeni bir ek model gelecek mi, yoksa yalnızca bu model üzerinden mi devam edilecek, şu an için bilinmiyor. Söylentilere göre Xperia Z serisi devam edecek yönünde.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir