DJI’ın Yeni Drone’u Oldukça İddialı!

Son zamanlarda drone moda oldu. İnsanların hobilerine ve işlerine yardımcı olan bu aletler, kısa zamanda çok popüler oldu. Firmalar gün geçtikçe boyutlarını ve maliyetini düşürmeye devam ediyor.

Fakat DJI’nın yeni çıkardığı modeli olan Spark şimdiye kadarki çıkan en ucuz ve en küçük boyuttaki drone. Kullanıcı kitlesi açısından bu drone’nin çok ilgi göreceğinden eminiz.

Spark, sadece bir kutu kola boyutunda ve 0,2 kg civarında bir ağırlığa sahip. Fakat tıpkı Mavic Pro adlı drone’unda olduğu gibi DJI yine pek çok özelliği ve gücü, bu minik drone’a sığdırmayı başarmış. Phantom 4 drone’unda bulunan ‘ActiveTrack’ ve ‘TapFly’ gibi akıllı uçuş kontrol özelliklerine sahip olan Spark, el hareketlerinizi algılayarak da uçuş esnasında rotasını değiştirebiliyor. Akıllı telefonunuz ile kontrolünü sağlayabildiğiniz Spark, dolu şarj ile 16 dakikalık uçuş süresine ve 100 metreye yakın uçuş mesafesine sahip.

12 megapiksellik, 1080p kalitede video kaydı yapabilen kameraya sahip olan Spark’ın bu kamerasında, çektiğiniz 1 dakikalık videoyu editleyerek 10 saniyeye indiren ve sosyal medya platformlarında paylaşmanızı sağlayan QuickShot özelliği de mevcut.

Beş farklı renk seçeneğine sahip olan Spark’ın fiyatı da, boyutu gibi oldukça ekonomik. Genelde DJI, yeni cihazlarını 1000 dolar civarında bir fiyat ile tanıtmakta. Fakat Spark’ın fiyatı ise 499 dolar. Birçok mağazadan ve internetten temini yapılmaktadır.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir